Opstarten en gebruik

 

Om de Dutchy te gebruiken sluit u de voedingskabel aan (in een geaard stopcontact) en drukt u op de aan/uit knop. Na het opstarten ziet u het volgende startscherm: 

 

Vanaf hier kunt u kiezen voor Preheat, Move, Home, Print, Extrude of Settings.

Met preheat kunt u het Hotend opwarmen om handmatig filament te wisselen, of om na het verwarmen een print te starten. Het is aan te raden om voor elke print het Hotend (en eventueel) heated bed met deze functie op te warmen. Druk op extruder om te wisselen naar het heated bed en vice versa. Om voor te verwarmen klikt u minstens 1 keer op de plus bij de extruder en/of het heated bed. Door op het thermometertje te klikken is de stapgrootte aan te passen. Daarna keert u via back terug naar het startscherm.

 

Met Print kunt u gelijk een print starten, mits de SD kaart in de printer zit of de printer aangesloten is op een computer via USB. Met de pijltjes kunt u tussen de files navigeren. Nadat u de juiste file heeft geselecteerd kiest u confirm. Nu zal de printer de home functie uitvoeren (home all), daarna zal het Hotend en het heated bed naar de juiste temperatuur gebracht worden. Hierna start de print. 

 

Tijdens het printen kunt u via de instellingen knop de temperatuur en de snelheid aanpassen. Via het scherm kunt u de print ook pauzeren of stoppen indien nodig.

 

Met Move kunt u de drie assen (x, y en z) afzonderlijk bewegen.

 

Met Extrude bestuurt u de extruder, met deze optie kunt u filament wisselen. 

adminHandleiding opstarten en gebruik