Hulp bij problemen

Komt de print er niet zo uit als verwacht? om er achter te komen of het aan de slice instellingen ligt of aan de printer kunt u dit testbestand downloaden en printen. Komt deze print er wel mooi uit? dan ligt het hoogstwaarschijnlijk aan de slicer instellingen dat de vorige print is mislukt.

Als de printer niet start kan dat een aantal verschillende redenen hebben. Controleer of zowel het heated bed als het hotend warm worden, als deze de ingestelde temperatuur niet halen begint de printer niet met printen.

Zijn beide op temperatuur maar begint de printer nog steeds niet? probeer dan het model opnieuw te slicen in Cura.

Controleer of de nozzle van het hotend niet verstopt is door handmatig via het touchscreen menu plastic te extruderen. Komt er nu wel genoeg plastic uit? Dan ligt het waarschijnlijk aan de slice instellingen.

Komt er ook met handmatige extrusie bijna of geen plastic uit? Controleer dan of het tandwiel van de extruder goed zit. Als u hem hoort tikken dan zit het tandwiel te dicht op het filament.

Als de print loskomt van het printbed onder het printen geeft dat natuurlijk problemen. Probeer het magnetisch bed schoon te maken met spiritus of alcohol alvorens het nogmaals te proberen. Nog steeds geen goede hechting? dan kunt u een klein beetje 3D lac gebruiken om het plastic goed te laten hechten aan het printbed.

neem dan contact op met ons via info@dutchy3d.nl en wij proberen u dezelfde dag nog te helpen.

adminHulp bij problemen