Blog

lees hier waar wij druk mee zijn

Start van Dutchy

Dutchy is een 3D-printer die we al ruim anderhalf jaar aan het ontwikkelen zijn. In die anderhalf jaar zijn er behoorlijk wat verschillende versies gemaakt, verscheidene onderdelen getest en print-uren gemaakt waar je u tegen zegt. Het resultaat mag er dan ook zijn, want we kunnen met trots vertellen dat Dutchy klaar is om de wereld te veroveren! (Oké, eerst Nederland dan).

3D printer Dutchy

In deze eerste post gaan we een belangrijke vraag beantwoorden, wat onderscheidt Dutchy van de rest?
In de zomer van 2017 hebben we het eerste prototype van de printer in elkaar geschroefd. Natuurlijk zaten er aan dit eerste ontwerp nog haken en ogen, maar direct werd duidelijk dat we op de goede weg waren om een robuuste printer te bouwen. De precisie geleidingen van HIWIN in combinatie met de aluminium gefreesde behuizing zorgden voor een heel stevig prototype. Zo stevig, dat je de printer al werkend op kon tillen zonder dat de machine daar nadeel aan ondervond.

Terug in de tijd
Om die vraag goed te kunnen beantwoorden moeten we een jaar of vier terug in de tijd. Toen was Dutchy nog niet meer dan een idee. In die tijd deden we veel workshops op scholen en in bibliotheken. 3D printen was daar een vast onderdeel van. We hebben hier veel verschillende soorten 3D-printers voor gebruikt. Een probleem dat altijd de kop opstak was dat ze slecht vervoerd konden worden. De ene keer moesten we een 3D-printer meeslepen ter grootte van een kleine kast, de andere keer stonden we de printers op locatie weer te kalibreren omdat ze in de auto stonden te schudden. Het finetunen van een printer is precies werk, dat wil je niet op locatie nog (of alweer) moeten doen. Kan dit dan niet anders? Aan de hand van die vraag ontstond ons plan om een 3D-printer te ontwikkelen die zich onderscheid van printers met dit soort mankementen.

Verbeterpunten waren er genoeg, de elektronica waren we nog niet tevreden over. De rubberen pootjes gaven ontzettend af, dus na een week zat elk bureau onder de zwarte vegen. Nadat alle zwarte vegen weer van de bureau’s gepoetst waren, konden we vol energie met de nieuwe ontwikkelpunten aan de slag!

De introductie van de printer
Op dit moment is Dutchy af en kunnen we de 3D-printer dus introduceren. De website is online en de social media kanalen worden op poten gezet. Langzaam maar zeker zijn we onze bereikbaarheid aan het vergroten door te posten en jullie mee te nemen in de ontwikkelingen van Dutchy.

Kortom, we zijn druk bezig om van Dutchy een succes te maken. Via de website en social media willen we jullie graag op de hoogte houden.

Bezoek dus ook eens de facebookpagina van Dutchy.

 

 

StefanStart van Dutchy
Share this post