Onderhoud

Nozzle hoogte aanpassen

Het kalibreren van het printbed is niet mogelijk en niet nodig. Het bed is precies haaks gemonteerd. De afstand tussen het bed en de nozzle kan wel aangepast worden met de bout die de endstop indrukt op de achterzijde van de y-as.

 

Filament laden en wisselen

Het filament kan op de rolhouder geplaatst worden, we raden aan om het filament met de hand in te laden omdat dit een stuk sneller gaat dan de optie via de firmware. Begin met het preheaten van het hotend. 

 

Riemen aanspannen

Op een gegeven moment kan het zijn dat de riemen van de Y-as en X-as hun spanning enigszins verliezen, de riemen zijn makkelijk weer op spanning te brengen. Voor de X-as kunt u de 4 boutjes die de stappenmotor vasthouden iets losdraaien waarna u het motortje naar achter kunt schuiven totdat de riem weer op spanning is. Dan hoeft u alleen maar het motortje weer vast te draaien met de 4 boutjes.  

 

Voor de Y-as riem werkt het ongeveer hetzelfde. U kunt de bouten op het aluminium plaatje iets losdraaien waarna u het plaatje kunt schuiven om de riem weer op spanning te brengen. Dan is het een kwestie van beide bouten weer aandraaien, en de printer is weer klaar voor gebruik.

adminHandleiding Onderhoud