Wie zijn we?

Geschiedenis

Flevobike uit Dronten is een van de eerste bedrijven uit Flevoland die met additive manufactoring gestart is.

Additive manufactoring wordt vaak aangeduid als 3D printen. Vanuit Flevobike is in 2012 de stichting Fablab Flevoland opgericht om de nieuwe ontwerp-en maaktechnieken te promoten.  Dit heeft in 2017 tot de ontwikkeling van Dutchy 3D geleid.

Voor 2017 hadden we ruim 5 jaar ervaring in het geven van workshops in het onderwijs met vele types 3D printers. Daarnaast gaven wij workshops ‘bouw je eigen 3D-printer’ en hebben we een aantal jaren 3D-printers voor de verkoop geassembleerd.

Vanuit het onderwijs kwam steeds meer de vraag naar een geschikte printer, maar geen van de 3D-printers waar we mee werkten vonden wij geschikt genoeg. Hier ontstond het idee voor Dutchy, een 3D-printer die wel specifiek is afgestemd op het onderwijs.

Belangrijk hierbij vonden wij een goede zichtbaarheid van de mechaniek en de print. Ook moest de printer makkelijk te verplaatsen zijn en tegen een stoot kunnen. Door gebruik te kunnen maken van het machinepark van Flevobike hebben wij binnenshuis deze volledig metalen printer kunnen realiseren. Door de aluminium gefreesde onderdelen is stabiliteit en haaksheid gegarandeerd.

Naast een goede 3D-printer is service net zo belangrijk. Dutchy is zoals de naam doet vermoeden een Nederlands product. We zijn gevestigd in Dronten en vinden persoonlijk contact met onze klanten erg belangrijk.

We zijn goed bereikbaar, onze website is gewoon in het Nederlands en de koffie staat altijd klaar!

Robbert Bakker Ontwikkeling

Als industrieel ontwerper is Robbert verantwoordelijk voor het grootste deel van de productontwikkeling. Dit gecombineerd met een diploma als natuurkunde docent zorgt voor een goede mix van technische kennis en gevoel voor het onderwijs.

Stefan Dingemanse Communicatie

Ooit als vrijwilliger in het Fablab begonnen, ondertussen verantwoordelijk voor de communicatie van Dutchy. Door veel ervaring als coach/trainer en als workshop begeleider weet Stefan hoe je met een groep enthousiast aan de slag kunt.

Johan Vrielink Grondlegger

Na veel ervaring met productontwikkeling in de fietsbranche, techniekonderwijs op de LTS en KMBO en 3D-printen binnen het FabLab heeft Johan jaren geleden de eerste schetsen voor de Dutchy op papier gezet. Johan is dus eigenlijk, met recht, de geestelijk vader van de Dutchy te noemen.

adminOver ons